Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان با بیان اینکه فراوانی نامگذاری نوزادان بیشتر به سمت اسامی مذهبی است، گفت: "فاطمه" و "امیر علی" در صدر فراوانی نامگذاری ها هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس قندالی مدیرکل ثبت احوال استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت، به وقایع حیاتی 4 ماهه نخست سال 98 اشاره کرد و گفت: 2 هزار و 779 ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 13.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 درصد کاهش ولادت داشته ایم.

وی با بیان اینکه از این تعداد نوزادان متولد یافته، یک هزار و 429 نوزاد پسر و یک هزار و 350 نوزاد دختر بوده اند، افزود: 2 هزار و 325 ولادت در حوزه شهری و 346 ولادت نیز در حوزه روستایی بوده است.  

مدیرکل ثبت احوال استان سمنان با اشاره به آمار ولادت به تفکیک هر شهرستان، اظهار کرد: در شهرستان مهدیشهر 114 مورد، میامی 199 مورد، دامغان 377 مورد، گرمسار 227 مورد، آرادان 21 مورد، سمنان 781 مورد، شاهرود یک هزار و 49 مورد و سرخه 11 مورد ولادت به ثبت رسیده است.

قندالی با بیان اینکه فراوانی نامگذاری نوزادان بیشتر به سمت اسامی مذهبی است، تصریح کرد: بیشترین فراوانی نام نوزادان دختر به ترتیب برای نام های فاطمه با 82 مورد، حلما 39 مورد، زهرا 38 مورد، یسنا 35 مورد، فاطمه زهرا 25 مورد، بهار 24 مورد، هانا 20 مورد، ریحانه 18 مورد، حسنا 16 مورد، آیناز 15 مورد می باشد.

وی اضافه کرد: فراوانی نام نوزادان پسر نیز به ترتیب برای نام های امیرعلی با 67 مورد، امیر حسین 46 مورد، حسین 41 مورد، علی 36 مورد، امیر عباس 33 مورد، ابوالفضل 30 مورد، سامیار 28 مورد، محمد طاها 27 مورد، محمد 26 مورد و یاسین 25 است.

مدیر کل ثبت احوال استان سمنان با اشاره به رواج انتخاب نام های نیکو برای فرزندان، گفت: مردم ما متدین هستند و از قدیم الایام برای فرزندان خود اسامی مذهبی را برمی گزیدند.

قندالی بیان کرد: با توجه به اینکه در جامعه مذهبی زندگی می کنیم و کشور اسلامی هستیم ، رویکرد سازمان ثبت احوال در مهندسی نام و نامگذاری به این نحو است که اسامی غیر مذهبی را به مذهبی تغییر می دهیم ولی اسامی مذهبی را به غیرمذهبی تغییر نمی دهیم . البته تغییر اسامی مذهبی به مذهبی که فراوانی بیشتری دارد نیز امکان پذیر است.

وی همچنین به آمار مرگ و میر در 4 ماهه نخست امسال اشاره کرد و گفت: یک هزار و 197 مورد وفات به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 12.9 درصد افزایش مرگ و میر داشتیم.

مدیر کل ثبت احوال استان سمنان با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت ما بسیار پایین است، افزود: فرزندآوری را به زوج های جوان توصیه می کنیم تا جمعیت ما به سمت پیری نرود چرا که همانگونه که امام خامنه ای فرمودند وقتی جمعیت پیر شود آفتی برای جامعه خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۷۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف در راستای معرفی عملکرد و دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه عصر امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت در سالن همایش‌های هتل ارم تهران برگزار شد. حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و حسن اسدی بازیگر شناخته شده کشورمان نخستین سخنرانان این مراسم بودند.

پس از ارائه آمار و گزارش عملکرد حجت الاسلام عادل، اسدی نیز در سخنانی گفت: من برای تماشای نمایشگاه دستاوردهای اوقاف به اینجا آمدم و فکر می‌کردم صرفا چند غرفه با نمودار و آمار می‌بینم، اما ماحصل نگاهم من را به وجد آورد. ما در دوره‌ای هستیم که شاهد جهش علم هستیم و اگر عقب بمانیم مملکت مقتدری نداریم. من با غرفه‌هایی مواجه شدم که در جهش تولید علم حرکت می‌کردند.مثل غرفه‌ای که مدعیست توانایی تولید واکسن هر ویروس جدیدی را در عرض دو ماه دارد و این فوق‌العاده است چون ما ماه‌های ابتدایی همه‌گیری کرونا را در خاطر داریم. چیزی که اینجا دیدم حمایت درست از جوان‌هاست، جوان‌هایی که اگر کسی دستشان را نگیرد، همه تلاش‌هایشان از بین خواهد رفت. من این کمکی که اوقاف در جهت اقتدار ملی ما می‌کند ارج می‌نهم. اقتدار ملی ما در گرو تولید ملی خوب است. ما در حال تولید فیلمی هستیم که ان نیز به نوعی برای نشان دادن اقتدار ملی است. من به سازمان اوقاف تبریک می‌گویم که مدیریت آن از شکل سنتی به روش های مدرن تبدیل شده است.

پس از این بخش از چند نفر از فعالان این نمایشگاه با حضور سخنرانان اولیه و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر به عمل آمد.

حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف در ادامه مراسم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه افتخار این را دارد که خود را در مسیر فرمایشات مقام معظم رهبری می‌داند. من به وجود ایشان تبریک می‌گویم که پس از عمل به وعده صادق آثار زیادی از آن می‌بینیم. افتخار ما این است که در این زمان زندگی می‌کنیم و سازمان وقف خود را پیشرو در مسیر انقلاب اسلامی می‌داند. آنچه که امروز شاهد آن هستیم، حفظ‌العین داریم که در این نمایشگاه در همان راستا حرکت کردیم. این برایمان مهم است ما در عالم واقع و خارج چگونه به این موقوفه رسیدگی می‌کنیم، اینکه آیا موقوفه حرکت می‌کند یا زمین وسیعی است که حرکت نمی‌کند؟ بسیاری از زمین‌های موقوفه در موقعیت‌های جغرافیایی بایر هستند و ما طرح‌هایی داریم که در زمین‌هایی در استان‌های جنوبی به فکر رسیدگی به این وضعیت افتادند. در کل تولیدات جوانان و نخبگان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد.

وی با اشاره به برخی از طرح‌ها و محصولاتی که در این نمایشگاه حضور داشت افزود: ما سوسک‌های خرطوم داری در کرمان داریم که اگر به سراغ نخل‌ها بروند محصولات خرما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و ما طرح‌هایی برای استفاده از پرتو افشانی برای از بین بردن این حشرات داریم تا مشکل کل نخلستان‌ها حل شود. ما از دانش کافی برای بهینه‌سازی تولید برخورداریم. ما با موتورهایی توانایی کنترل کردن سرمازدگی محصولات کشاورزی هم داریم. تمام این موارد می‌تواند کمک بزرگی به کشاورزی ما بکند. ما در وقف درگیر این مسائل هستیم و باید به همه آن‌ها به صورت علمی نگاه کنیم.

خاموشی اضافه کرد: اگر این حرکات را ادامه دهیم جهش تولید ادامه پیدا می‌کند. علوم دانش بنیان می‌تواند در این مسیر بسیار اثرگذار باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • نامگذاری اداره تأسیسات آب شرب مشهد به نام سرلشکر شهید فلاحی
  • دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس» + علت نامگذاری
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • مشارکت بیش از هزار معلم سمنانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • نامگذاری روزی به نام سروستان گامی برای اعتلای این شهر است
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • قهرمانی دختر سمنانی در مسابقات کاراته کشور